Hårborttagning med IPL

Vi använder en IPL maskin för modern, smärtfri och mycket effektiv metod för permanent hårborttagning. Denna IPL maskin använder låg energi med många ljuspunkter, vilket gör att huden får en jämnare temperatur i motsats till tidigare versioner av IPL och laser som använder hög energi och korta pulser, vilket kan innebära att huden blir irriterad och lättare bränns. 

Optima-518-Classic

Optima-518-Classic är utformad för att tillgodose behoven hos sofistikerade utövare som vill ge modern behandling till sina patienter baserat på beprövade och testade behandlingsprotokoll.

Optima-518-Classic, baserat på “Active’s GEM-PL technology”, ställer pulsmönstret i enlighet med vald behandlingstyp, hudfärg, hud ljuskänslighet och behandlingsdjup. Behandlingsprotokollen och olika pulsmönster tar hänsyn till vävnadens TRT (Thermal Relaxation Time) och den kombinerade kunskapen som samlats från tusentals behandlingar som gjorts under åren och kliniska undersökningar gjorda för att bekräfta resultaten.

Behandlingsområden

  • Permanent hårborttagning
  • Pigmenteringar
  • E-light mot ytliga blodkärl
  • E-light mot acne & ärr
  • Hudföryngring

Permanent hårborttagning

Med IPL-ljusteknik genom en IPL maskin så tar man bort hårväxt snabbt och helt smärtfritt. En gel appliceras på det område som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och för att koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Det tar i genomsnitt 6, 8  behandlingstillfällen för att få bästa resultat.

IPL tar bort ytliga blodkärl.

Med en IPL maskin kan man ta bort ytliga blodkärl. Man behandlar enstaka områden eller flera områden enligt kundens önskemål. En gelé appliceras på det område som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och för att koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Det tar genomsnittligt 3 behandlingstillfällen för att få bästa möjliga resultat.

IPL tar bort akne och ärr

Vid acnebehandlingar använder man sig av IPL-ljusteknik. Med IPL-ljusteknik tränger det intensiva ljuset ner i hudens lager och verkar bakteriedödande på acnebakterien. Detta görs helt utan att skada övrig hud. Man ser resultat av IPL-behandlingar redan från första gången.

Vad är hudföryngring med IPL?

Hudbehandlingar som utförs med IPL kallas även photo rejuvenation eller skinrejuvenation – hudföryngring. Genom en behandling med IPL kan du göra din hudton jämnare, ta bort rodnad, kärl och pigmentfläckar samt stimulera kollagenbildningen vilket leder till en mjukare, följsammare och friskare hud. Även rosacea avhjälps effektivt med metoden. Photo rejuvenation är ett extremt smidigt behandlingsalternativ och kräver minimalt med konvalescens.

Hur fungerar IPL – Photo rejuvenation?

En IPL-hudföryngrings behandling ger dig en föryngrad hud genom att ljuset som utsöndras omvandlas till värme i huden och därmed stimulerar kollagenproduktionen vilket gör din hud mer elastisk och mjuk. Samtidigt åtgärdas färgskillnader i huden och din hud får en klarare lyster, jämnare färgton och känns mycket fräschare. Beroende på vad vi önskar behandla så ställer vi in IPL ljuset på att absorberas av olika färgpigment, ex blodkärl eller bruna pigment. Dessa pigment absorberar då ljusenergin som omvandlas till värme och värmen skapar då en koagulering i kärlen eller slår sönder melaninansamlingar. 

Hur många behandlingar behövs?

För en hudföryngring behövs endast en behandling. Vi rekommenderar dock 3 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum för allra bästa och bestående resultat. Ju mer ”skador” i form av pigment och spruckna kärl du har desto fler behandlingar behövs. Behandlingen uppfattas som väldigt smidig och det behövs ingen smärtlindring. För att bibehålla ditt resultat rekommenderar vi 1-2 behandlingar per år.

Vad ska jag tänka på före och efter en behandling?

Ljuset vi använder är helt säkert men för att få så bra effekt som möjligt ska du vara så blek som möjligt och inte ha solat före en behandling. Ska du utföra flera behandlingar får du inte sola mellan behandlingarna. Du ska skydda det behandlade området med hög solskyddsfaktor efter behandlingen.

Så går en behandling till

​Under behandlingen ligger du på en behandlingssäng med skyddsglasögon mot ljuset. Din hud rengörs från ev. smink och smuts och terapeuten lägger på en klar gel. Gelen används till att leda ljuset rätt. Dina individuella inställningar ställs in på IPL Optima-518-classic. Sedan behandlar vi området metodiskt och ljuset skjuts ut via en glasprisma som läggs lätt mot huden. Ljuset som träffar huden upplevs som små stick när det omvandlas till värme.

Vad händer efter en behandling?

En del märker ingenting direkt efter en behandling och andra känner att det hettar i huden och ev. kan mindre svullnad uppstå. Hur du reagerar beror först och främst på din huds karaktär och även på skadans ålder och djup. Har du mycket pigmenteringar kan det behandlade området efter några dagar se lite smutsigt ut. Det är pigmentet som kryper upp till ytan där det efter några dagar ”lossnar” men efter en till ett par veckor är huden mjuk och fräsch. Har du mycket rodnad och kärl får du en liknande reaktion med hetta och svullnad, men utan pigmentavlossningen.

Stäng meny